Behandeling

Ruimte voor de relatietherapieAls gezondheidszorgpsycholoog bied ik naast partnerrelatie- of systeembehandeling ook individuele behandeling. Ik werk voornamelijk generalistisch en klacht- en oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat uw klacht centraal staat. Steeds wordt concreet gewerkt aan het doel, namelijk dat u zonder hulpverlening verder kunt en dat uw klachten niet erger worden. Dat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van technieken en gangbare therapeutische richtingen binnen de psychologie die de meeste kans op succes hebben. Maatwerk is het uitgangspunt: per persoon wordt gekeken naar de best passende werkwijze en technieken. De meest gebruikte therapeutische technieken zijn cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en psychodynamische georiënteerde therapie.

Waar het mogelijk is kan uw behandeling worden ondersteund door een e-health programma (Karify). Hiervoor kunt u met mij contact opnemen. Met Karify combineert u persoonlijke gesprekken eenvoudig met e-health: een gerichte behandelingen op maat, die u samen met uw behandelaar kunt samenstellen. Zie voor meer informatie hierover op www.karify.com.

Cognitieve therapie

Ik hanteer hierbij de beginselen van cognitieve therapie. Cognitieve therapie is een behandelingsmethode waarbij de cognities van de patiënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen, zijn ideeën en overtuigingen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat niet een bepaalde gebeurtenis op zich aanleiding/oorzaak is van bijvoorbeeld een depressie, maar dat de ‘gekleurde bril’ waarop de patiënt deze gebeurtenis interpreteert, het verdere verloop in grote mate bepaalt.

Na het eerste gesprek wordt met u besproken welke behandeling in uw situatie het best passend is en of ik u dat kan bieden. Indien de praktijk u geen passend behandelaanbod kan bieden zal samen met u bekeken worden waar u het best geholpen zou kunnen worden. Als zowel behandeling als verwijzing niet mogelijk lijken wordt u terugverwezen naar uw huisarts of naar de verwijzende instantie.

Wilt u specifieke informatie over de behandelingen die ik kan bieden? Kijk dan op de pagina's hieronder:

Meer informatie nodig? Bel dan 0499 - 33 01 51 of gebruik het contactformulier op onze website.

Lees meer over Relatietherapie, Depressies, Angst en paniek, Autisme, en Online Therapie.