Relatietherapie - Regio Eindhoven, Tilburg, Den Bosch

Relatietherapie stellenRelatietherapie, tegenwoordig vaak ook aangeduid als systeemtherapie, is een verzamelnaam voor alle vormen van therapie, die erop gericht zijn om relationele problemen tussen partners op te lossen. Ieder huisje heeft tenslotte zijn kruisje en mensen zijn nou eenmaal niet perfect. In iedere relatie komen er dan ook wel eens spanningen en ruzies voor. Dit is volstrekt normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde of mislukte relatie. Het gaat erom dat, en hoe, die problemen opgelost worden. In de meeste gevallen kom je er samen wel uit, maar het kan zijn dat dit helaas niet meer lukt en de partners op een punt zijn beland dat ze ofwel de relatie willen beƫindigen, of hulp van buitenaf in zullen moeten schakelen. Indien voor het laatste gekozen wordt, kan relatietherapie uitkomst bieden.

Maar relatietherapie kan zoveel meer betekenen dan alleen een laatste redmiddel. Tijdig ingezet, kan relatietherapie bij uitstek zorgen voor verdieping van de relatie. Partners krijgen inzicht in hun onderlinge verstandhouding, hun eigen plaats en rol binnen die relatie en hoe ze kunnen werken aan het verbeteren ervan. Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beƫindigen, of om een tijdje uit elkaar te gaan, de zogenaamde proefscheiding. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie kan worden ingezet bij een groot scala aan relatieproblemen. En relatieproblemen zijn divers onderlinge onbegrip partners die langzaam ‘uit elkaar groeien’, problemen waarbij jaloezie of ontrouw een rol speelt of waarbij de relatie getekend wordt door seksuele problemen. Ook andere stoornissen, kunnen sterk van invloed zijn op de relatie en/of gezinssysteem. Al deze situaties kunnen baat hebben bij relatietherapie. Het doel is altijd weer het nader tot elkaar brengen van partners ter bevordering van hun relatie.

Vragen over de relatietherapie in Eindhoven en de regio Brabant?

Heeft u vragen over onze methodes op het gebied van relatietherapie in Brabant? U kunt mij bellen op telefoonnummer 0499 - 33 01 51 of vul het contactformulier in op onze website.

Lees meer over Relatietherapie, Depressies, Angst en paniek, Autisme, en Online Therapie.