Wie ben ik?

Foto PeterIk ben Peter Tubée, uw individuele en relatietherapeut voor Brabant (voornamelijk Eindhoven en omstreken). Ik ben gehuwd en vader van 3 zonen. Ik heb 6 kleindochters.

Ik ben gezondheidszorg-psycholoog met als voornaamste specialisatie gezinstherapie en relatietherapie, naast individuele behandelingen. Daarnaast heb ik een grote affiniteit met en ervaring in het behandelen van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Als dit voorkomt in een relatie, dan levert dat vrijwel altijd problemen op.

Opleiding

Na de opleiding psychiatrische verpleegkunde rondde ik de opleiding sociaal psychiatrische verpleegkunde af aan de sociale academie “de Aemstelhorn” in Amsterdam. Hierna volgden MO-A Orthopedagogiek aan het Hoogveld Instituut in Nijmegen en de MO-B Sociale Pedagogiek aan de Katholieke Leergangen in Brabant, Tilburg. In 1983 behaalde ik mijn doctoraalexamen Sociale en Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Verdere specialisaties werden de Relatie- en Gezinstherapie (lid van NVRG), de Hypnotherapie (Utrecht) en de Direktieve Therapie (HSK Nijmegen).

Werkervaring

Naast de verschillende opleidingen heb ik een ruime werkervaring bij de GGZ (Eindhoven) in verschillende functies, o.a. als teamleider van afdelingsteams, later als projectleider bij woonprojecten voor chronisch psychiatrische patiënten. Vanaf 1990 tot 1 januari 2010 heb ik gewerkt in een ambulante poliklinische setting en heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van uiteenlopende psychologische en psychiatrische problemen (individuele en systeembehandelingen). Ik heb veel ervaring met echtparen, van wie één van de partners een stoornis heeft op het autistisch spectrum.

Registraties

Eerstelijns psychologische zorg wordt door de zorgverzekeraars vergoed op voorwaarde dat de zorgverlener in het BIG-register is opgenomen. Ik ben als Gezondheidszorgpsycholoog ingeschreven in het overheidsregister Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG).
Mijn registratienummer is : 59016724525.
www.bigregister.nl

Lidmaatschappen Beroepsverenigingen:Lees meer over Relatietherapie, Depressies, Angst en paniek, Autisme, en Online Therapie.